"For when performance matters"

QUALITY & TECHNOLOGY

Zitting

Het WOW™ zadel heeft een unieke zitting.

Het WOW™ zadel heeft een unieke zitting dank zij de Narrow Twist. Deze is ontworpen om op de beste wijze gebruik te maken van de vorm van onze benen.

De meeste zadels geven ons geen houvast, aangezien er een strakke gladde lijn is tussen de zitting en de zweetbladen. Het WOW™ heeft een duidelijke stap tussen zitting en zweetblad met daarin een holte gecreëerd waarmee het been aan beide zijden perfect in past. Dit geeft meer stabiliteit voor de zit en veiligheid aangezien het been iets heeft om omheen te zitten, in plaats van er bovenop. Doorzitten op paarden die een enorme grote beweging hebben is op deze manier veel eenvoudiger. Het springen wordt op deze wijze veiliger.

Er zitten geen naden in de zachte zitting; dit betekent minder slijtage van de zitting en van jou.


 Continental (15).jpg

New Continental

Deze diepere springzit met een meer ondersteunend lepel, geeft de ruiter een veilig en stabiel gevoel, zeker bij het aanrijden van hogere sprongen!

 SEAT DEEP (16).jpg Deep

Deze diepe zit geeft voldoende ondersteuning voor het dressuurwerk, maar kan eveneens gebruikt worden voor jumping daar de zit een veilige en centrale positie geeft aan de ruiter .  Samen met de ondiepe zit wordt deze zitting vaak gebruikt bij het samenstellen van veelzijdigheidszadels.
 SEAT FLAT (17).jpg Flat

Deze zit kenmerkt zich door de rechthoekige achterkant zonder “Belly”. Dit stelt de ruiter in de mogelijkheid om meer naar achteren te zitten wanneer nodig en het geeft geen steun aan de zijkanten. De springzit bij uitstek!
 SEAT SHALLOW (17).jpg Shallow

Deze zit, met minder hoge lepel, biedt nog steeds voldoende ondersteuning aan de zit en benen, maar leent zich al meer voor de springruiters. Dit door de minder gesloten zit en ruimte  waardoor de ruiter naar achteren kan schuiven over de zitting bij het nemen van hogere sprongen.
 SEAT STOCK (15).jpg Stock

Deze zit  is breder met meer “Belly” dan de extra diepe zit. De ruiter wordt hierdoor in staat gesteld om meer te roteren in de bekken en krijgt bovendien meer ondersteuning achterin het zadel.
 SEAT XC (17).jpg XC

De eventing zit heeft een schuine aflopende achterkant zonder “Belly” ondersteuning. Deze zit is gevormd op een manier dat zelfs helemaal op de achterkant zittend, de ruiter niet het gevoel krijgt van het paard weggeduwd te worden.
SEAT XDEEP (17).jpg XDeep

Deze extra diepe zit met hoge achterkant en grote “Belly”  geeft de ideale ondersteuning aan de zit op de groot bewegende warmbloeden. De “Belly” geeft de ruiter een vaste ietswat opgesloten zit en biedt hierdoor een kaarsrechte positie zonder te schuiven.

*Belly= term die aangewend wordt om het ondersteunende deel in het diepste gedeelte van de zitting aan te duiden.
Hoe meer “Belly” hoe meer de ruiter ondersteund wordt.
Google+
Warning: file_put_contents(/home/cubezadel/domains/wowzadels.be/public_html/files/cache/pages/f/1/9/f19628786f3338300be531929467ad987bc26c0b472b9b38f8ad3b1325aa6b71.cache): failed to open stream: No such file or directory in /home/cubezadel/domains/wowzadels.be/public_html/updates/concrete5.6.3.5_remote_updater/concrete/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62