"For when performance matters"

QUALITY & TECHNOLOGY

Het singelen

Ieder paard heeft een individuele singelgroeve.

Ieder paard heeft een individuele singelgroeve (de plaats waar de singel komt te liggen). Deze plaats kan zich door een wisselde conditie verplaatsen en de zadelligging beïnvloeden. Door WOW's unieke singelsysteem is het mogelijk zich aan de verschillende posities aan te passen.

  • A. Glijdende dubbele-V voor een normale singelligging. De voorste en achterste V's trekken het zadel gelijkmatig naar beneden.
  • B. Door de ingebouwde, eenvoudig te bevestigen pointstrap (voorsingel) wordt de voorste V genegeert. Hiermee wordt het bevestigingspunt aan het zadel naar voren gebracht,  zodat de singel toch in de singelgoot ligt bij een paard die deze ver naar voren heeft liggen.
  • C. Een pointstrap gecombineerd met een 'balancestrap' verdeelt de druk maximaal over het hele zadel. Gecombineerd met een H-singel kan het zadel maximaal stabiel liggen bij een naar voren liggende singelgroeve.
  • D. Een extra naar voren gebrachte voorste singel, met balancestrap en een H-singel zorgen ervoor dat bij een paard, waarbij de singelgoot ver naar voren ligt en waarbij het zadel steeds op de schouderbladen wil glijden toch goed blijft liggen.

De Military Girth is een vast singelsysteem dat de vòòr- en achterkant van het zadel naar een vast middelpunt trekt.
Dit singelsysteem wordt gebruikt om de zijdelingse stabiliteit te bevorderen en om een zadel naar voor te houden. Het is dan ook voornamelijk goed voor springzadels maar ook voor paarden met een singelgroeve die verder naar achteren ligt dan gemiddeld.

Google+
Warning: file_put_contents(/home/cubezadel/domains/wowzadels.be/public_html/files/cache/pages/7/c/3/7c33e9bdb169147af2c9efcce5efc872108acaa7581bac517f5b04976316b5f9.cache): failed to open stream: No such file or directory in /home/cubezadel/domains/wowzadels.be/public_html/updates/concrete5.6.3.5_remote_updater/concrete/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62